Program pilotażowy
„DOBRY POSIŁEK W SZPITALU”
według Rozporządzenia Ministra Zdrowia z 25 września 2023r. w sprawie programu pilotażowego w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.
15.11.2023
Śniadanie w Szpital Leśne
NA ZDJĘCIU: dieta podstawowa: Zacierka na mleku [300 ml], Pieczywo pszenno-żytnie [100 g], masło [20 g], szynka drobiowa [80 g], pomidor [60 g], jabłko [100 g], kawa zbożowa z mlekiem [250 ml]
dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów: Zacierka na mleku [300 ml], Pieczywo razowe [100 g], masło [20 g], szynka drobiowa [80 g], pomidor [60 g], jabłko [100 g], kawa zbożowa z mlekiem bez cukru [250 ml]
15.11.2023
Obiad w Szpital Leśne
dieta podstawowa: Zupa szpinakowa [400 ml], Filet rybny w panierce z pieca [100 g], ziemniaki gotowane [200 g], sos grecki [150ml], surówka z selera i jabłka [75 g], kompot z owoców [250 ml]
dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów : Zupa szpinakowa [400 ml], Filet rybny w panierce z pieca [100 g], ziemniaki gotowane [200 g], sos grecki [150ml], surówka z selera i jabłka [75 g], kompot z owoców bez cukru [250 ml]