według Rozporządzenia Ministra Zdrowia z 25 września 2023r. w sprawie programu pilotażowego w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.
dieta podstawowa: Zacierka na mleku (300 ml), pieczywo pszenno-żytnie (100 g), masło (20 g), polędwica drobiowa (30 g), ser topiony (50 g), pomidor (30 g), ogórek zielony (30 g), mandarynka (2 szt.), kawa zbożowa z mlekiem (250 ml)
09.11.2023
Obiad w Szpitalu Leśne
dieta podstawowa: Zupa jarzynowa (400 ml), pieczeń wieprzowa (80 g), kluski na parze (200 g), buraczki (75 g), surówka z kapusty po żydowsku (75 g), kompot (250 ml)
dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów: Zupa jarzynowa (400 ml), pieczeń wieprzowa (80 g), kluski na parze (200 g), buraczki (75 g), surówka z kapusty po żydowsku (75 g), kompot bez cukru (250 ml)