Program pilotażowy
„DOBRY POSIŁEK W SZPITALU”
według Rozporządzenia Ministra Zdrowia z 25 września 2023r. w sprawie programu pilotażowego w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.
13.11.2023
Śniadanie w Szpitalu Leśne
dieta podstawowa: owsianka na mleku (300 ml), pieczywo pszenno-żytnie (100 g), masło (20 g), pasta mięsno-warzywna (130 g), ogórek konserwowy (70 g), mandarynki (2 szt.), herbata (250 ml)
dieta z ograniczeniem ławo przyswajalnych węglowodanów: owsianka na mleku (300 ml), pieczywo razowe (100 g), masło (20 g), pasta mięsno-warzywna (130 g), ogórek konserwowy (70 g), mandarynki (2 szt.), herbata bez cukru (250 ml)
13.11.2023
Obiad w Szpitalu Leśne
dieta podstawowa: Barszcz ukraiński z fasolką i ziemniakami (400 ml), Spaghetti (300 g), sos boloński (150 ml), kalafior (75 g), ogórek (75 g), kompot (250 ml)
dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów: Barszcz ukraiński z fasolką i ziemniakami (400 ml), Spaghetti (300 g), sos boloński (150 ml), kalafior (75 g), ogórek (75 g), kompot bez cukru (250 ml)