Program pilotażowy
„DOBRY POSIŁEK W SZPITALU”
według Rozporządzenia Ministra Zdrowia z 25 września 2023r. w sprawie programu pilotażowego w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.
17.11.2023
Śniadanie w Szpitalu Leśne
na zdjęciu: dieta podstawowa: Płatki owsiane na mleku [300 ml], bułka grahamka [70 g], chleb graham [30 g], masło [20 g], twarożek [50 g], dżem [30 g], pomidor [30 g], rzodkiewki [30 g], jabłko [100 g], kawa zbożowa z mlekiem [250 m]
dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów: Płatki owsiane na mleku [300 ml], bułka grahamka [70 g], chleb graham [30 g], masło [20 g], twarożek [80 g], pomidor [30 g], rzodkiewki [30 g], jabłko [100 g], kawa zbożowa z mlekiem bez cukru [250 m]
17.11.2023
Obiad w Szpitalu Leśne
na zdjęciu: dieta podstawowa: Kapuśniak z ziemniakami [400 ml], Jajo na parze [2 szt.], ziemniaki gotowane [200 g], sos koperkowy [100 ml], marchew gotowana [75 g], szpinak zasmażany [75 g], kompot z owoców mrożonych [250 ml]
dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów: Kapuśniak z ziemniakami [400 ml], Jajo na parze [2 szt.], ziemniaki gotowane [200 g], sos koperkowy [100 ml], szpinak zasmażany [150 g], kompot z owoców mrożonych bez cukru [250 ml]