Program pilotażowy
„DOBRY POSIŁEK W SZPITALU”
według Rozporządzenia Ministra Zdrowia z 25 września 2023r. w sprawie programu pilotażowego w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.
20.11.2023
Śniadanie w Szpitalu Leśne
Na zdjęciu, DIETA PODSTAWOWA:
Ryż na mleku [300ml]
Pieczywo pszenne [100g]
Masło [20g]
Szynka z indyka [50g]
Ser żółty [30g]
Sałata [30g]
Pomidor [30g]
Kawa zbożowa z mlekiem [250ml]
Gruszka [100g]
DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Ryż na mleku [300ml]
Pieczywo razowe [100g]
Masło [20g]
Szynka z indyka [50g]
Ser żółty [30g]
Sałata [30g]
Pomidor [30g]
Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru [250ml]
Gruszka [100g]
20.11.2023
Obiad w Szpitalu Leśne
Na zdjęciu, DIETA PODSTAWOWA:
Zupa fasolowa [400ml]
Kluski kładzione z szynką [300g]
Surówka z kiszonej kapusty [75g]
Warzywa gotowane [75g]
Kompot z owoców mrożonych [250ml]
DIETA Z OGRANICZENIEM WĘGLOWODANÓW ŁATWOPRZYSWAJALNYCH:
Zupa fasolowa [400ml]
Kluski kładzione z szynką [300g]
Surówka z kiszonej kapusty [75g]
Warzywa gotowane [75g]
Kompot z owoców mrożonych bez cukru [250ml]