Program pilotażowy
„DOBRY POSIŁEK W SZPITALU”
według Rozporządzenia Ministra Zdrowia z 25 września 2023r. w sprawie programu pilotażowego w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.
21.11.2023
Śniadanie w Szpitalu Leśne
na zdjęciu: dieta podstawowa: Makaron na mleku [300 ml], pieczywo pszenno -żytnie [100 g], masło [20 g], pasztet drobiowy [40 g], szynka drobiowa [40 g], sałata [30 g], ogórek kiszony [30 g], jabłko [100 g], kawa zbożowa z mlekiem [250 ml]
dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów: Makaron na mleku [300 ml], pieczywo razowe [100 g], masło [20 g], pasztet drobiowy [40 g], szynka drobiowa [40 g], sałata [30 g], ogórek kiszony [30 g], jabłko [100 g], kawa zbożowa z mlekiembez cukru [250 ml]
21.11.2023
Obiad w Szpitalu Leśne
dieta podstawowa: Zupa grysikowa [400 ml], medalion mięsny z pieca [100 g], sos pietruszkowy [100 ml], ziemniaki gotowane [200g], kalafior gotowany [75 g], surówka colesław [75 g], kompot z owoców mrożonych [250 ml]
dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów: Zupa grysikowa [400 ml], medalion mięsny z pieca [100 g], sos pietruszkowy [100 ml], ziemniaki gotowane [200g], kalafior gotowany [75 g], surówka colesław [75 g], kompot z owoców mrożonych bez cukru [250 ml]