według Rozporządzenia Ministra Zdrowia z 25 września 2023r. w sprawie programu pilotażowego w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.
dieta podstawowa: makaron na mleku (300ml), pieczywo pszenno-żytnie (100g), masło (20g), twarożek (70g), dżem (30g), rzodkiewka (30g), ogórek kwaszony (30g), gruszka (150g), kawa zbożowa z mlekiem (250ml)
dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów: makaron na mleku (300ml), pieczywo razowe (100g), masło (20g), twarożek (80g), rzodkiewka (30g), ogórek kwaszony (30g), kiwi (100g), kawa zbożowa z mlekiem (250ml)
Dieta podstawowa i z ograniczeniem latwoprzyswajalnych weglowodanow: Koperkowa (400ml), kotlet rybny (100g), sos cytrynowy (100ml), ziemniaki (200g), buraczki (75g), kalafior (75g), kompot z owocow mieszanych (250ml)
Dostępność